Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Tlakový hrnec BIO EXCLUSIVE + DUO, 4.0 a 6.0 l

Výrobce:Tescoma
Kód produktu:754670
Hmotnost:5.17kg
Záruka:24 měsíců
Je nám líto, prodej tohoto předmětu již skončil.


Popis produktu: Tlakový hrnec BIO EXCLUSIVE + DUO, 4.0 a 6.0 l


Tlakový hrnec BIO EXCLUSIVE + Tescoma je nástupcem legendární řady tlakových hrnců Bio Exclusive, která již řadu let přináší do českých domácností snadné, rychlé a bezpečné vaření. Tlakové hrnce disponují všemi moderními a bezpečnostními prvky.

Tlakový hrnec Bio Exclusive + DUO umožňuje vaření při nízkém nebo vysokém tlaku, což přispívá k zachování výrazné přirozené chuti a nutričních hodnot pokrmů. Tomuto způsobu vaření se říká „bio vaření“. Odtud název tlakového hrnce. Nádoby hrnců jsou opatřeny stupnicí pro snadné odměřování tekutin. Vysoký tlak využijete při vaření masa, nižší naopak při vaření ryb, zeleniny, luštěnin či polévek.

Pracovní tlaky v tlakových hrncích Bio Exclusive + DUO
1.poloha – Nízký tlak - 0,65bar
2.poloha – Vysoký tlak – 1,05bar

Pro výrobu tlakového hrnce Bio Exclusive + se používá vysoce jakostní nerezová ocel 18/10. Chrom-niklová ocel je nejvhodnějším a dnes již nejpoužívanějším materiálem pro nerezové nádobí (18% chróm, 10% nikl).

Silné třívrstvé sendvičové dno se postará o úsporu energie – vaření probíhá výrazně rychleji i při nižším výkonu sporáku. Sporák je možné vypnout s předstihem ještě před skončením vaření. Vnější průměr dna tlakového hrnce je 18 cm.

Bajonetové uzavírání hrnce Bio Exclusive + Tescoma umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. Tento typ uzavírání je výsadou dražších tlakových hrnců. Jednoduše se poklice jen pootočí a zacvakne.

Tlakový hrnec Bio Exclusive+ je vhodný na všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické i indukční.

Záruka na tlakové hrnce Bio Exclusive + Tescoma je 5 let.

Doba vaření pro jednotlivé druhy potravin je uvedena v návodu k používání, kde jsou hodnoty přehledně zobrazeny v tabulce. Papírový návod je přiložen u zboží. Je možné také stáhnout návod v elektronické podobě (*.pdf) viz níže.

Tlakový hrnec Bio Exclusive + DUO obsahuje 4l a 6l hrnec a jednu společnou poklici.

Nádobu tlakového hrnce Bio Exclusive + DUO je možné mýt v myčce, víko nikoliv.

ikonka plynový sporák ikonka elektrický sporák ikonka sklokeramický sporák ikonka indukční sporák ikonka myčka ano ikonka záruka 5let


Popis 4. pojistek pro vaši bezpečnost:

Pracovní ventil
Pracovní ventil reguluje intenzitu tlaku v tlakovém hrnci Impression během vaření, průběžně vypouští přebytečnou páru a po skončení vaření vypouští z hrnce veškerou páru.

Bezpečnostní ventil
Bezpečnostní ventil funguje jako pojistka při zanesení pracovního ventilu. V případě, že během vaření pára přestane unikat z pracovního ventilu a začne intenzivně unikat z otvoru pod rukojetí poklice (bezpečnostní ventil), hrnec ihned odstavte. Po vychladnutí hrnec otevřete a vyčistěte pracovní ventil.

Pozor! Kromě páry vycházející během vaření z prac. ventilu, může zanedbatelné množství páry v průběhu vaření unikat současně i z ventilu bezpečnostního (pozn. otvoru pod rukojeti poklice).

Tlaková pojistka (otvor v lemu poklice) Pokud dojde k zanesení pracovního i bezpečnostního ventilu současně, tlak v hrnci vytlačí silikonové těsnění otvorem v lemu poklice, čímž dojde k okamžitému snížení tlaku a úniku páry.

Pojistka uzavření poklice
Zabraňuje nechtěnému otevření dokud z tlakového hrnce neunikne veškerá pára a úplně se nesníží tlak.


Tip: K vaření vybírejte vždy odpovídající velikost plotýnky nebo plamene. Plamen plynu nikdy nesmí přesahovat okraje dna tlakového hrnce. Zabráníte plýtvání energie a ohříváním rukojeti, která pak může pálit.

Tip: Doporučujeme využívat termoakumulačních vlastností třívrstvého sendvičového dna. Sporák vypínejte s předstihem ještě před dokončením vaření. Třívrstvé sendvičové dno akumulovanou tepelnou energii předává do hrnce i po vypnutí sporáku.

Tip: Nádobu tlakového hrnce bez poklice je možné využít i jako klasický hrnec pro přípravu pokrmů na plotně sporáku.

Tip: Jestliže se někdy přihodí, že se hrnec přehřeje a objeví se na dně fialové zabarvení, nezoufejte. Stačí pár kapek octa nebo citrónu a zabarvení ihned zmizí.

Tip: Objeví-li se uvnitř hrnce bílé usazeniny vodního kamene, vyčistíte je octem, několika kapkami citrónu nebo speciálním prostředkem na čištění nádobí CLINOX. Bílé skvrny nijak neomezují funkčnost či zdravotní nezávadnost nádobí, nejsou vadou výrobku a nemohou být předmětem reklamace.



Ilustrativní obrázek: tlakový hrnec Bio Exclusive + DUO Tescoma



Ilustrativní obrázek: Tlakový hrnec Bio Exclusive + Tescoma - rozměr



Další zajímavé informace:
Proč u nás nakoupit?: Rychlá a snadná reklamace
Rady časopisu Test: Vaření v nerezovém nádobí a péče o něj
Vaření v tlakovém hrnci



1 1 1 1 0.5
Průměrné hodnocení: 4,3
Hodnotilo 3 uživatelů

Blanka 05.09. 16 1 1 1 1 1

Tento výrobek znám, používám ho již několik let a jsem s ním velice spokojena.


Jana 05.09. 16 1 1 1 0 0

tlakový hrnec Bio Exclusive +

  • zatím vše v pořádku
  • žádné

ju88 14.05. 18 1 1 1 1 1

úžasný tlakový hrnek



Doprodáváme
doprava Tescoma




Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...