Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Horké léto s Tescomou - Zmrzliny

Sladké osvěžení v podobě zmrzliny k létu neodmyslitelně patří a to ať už pro děti nebo pro dospělé. Procházet se po městě se zmrzkou má jistě své kouzlo, ale proč si tuto dobrotu nedopřát ve zdravější a hlavně domácí verzi kdykoliv vás přepadne mlsná? Máme pro vás pár tipů na lahodné domácí zmrzliny, které si můžete sami připravit a díky skvělým pomocníkům to bude zábava.

Ovocná dřeň

Dřeň z ovoce je výborná do opravdu parných dnů, kdy máte chuť na něco lehkého a osvěžujícího. Fantazii se zde meze nekladou. Stačí popadnout jakékoliv ovoce, které máte rádi nebo máte zrovna po ruce a rozmixovat s cukrem podle vaší chuti. Do rozmixovaného ovoce můžeme také přidat trochu ovocného nektaru. Hotovou směs pak nalijeme do tvořítek na zmrzlinu (BAMBINI) a necháme zmrazit. Ovocnou dřeň je také vynikající zmrazit jako lízátko (BAMBINI) – děti vás za to budou milovat.

zmrzlina Tescoma
 

Domácí Míša

Klasického Míšu si pamatujeme všichni a všichni jsme ho měli rádi. Tak proč si ho nepřipravit sami? 

Budeme potřebovat:

  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 tvaroh
  • Vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti
  • Hořkou čokoláda na polevu

Tvaroh, smetanu a cukr rozmixujeme a nalijeme do tvořítek na zmrzlinu (BAMBINI) a necháme zmrazit. Nyní přichází na řadu tvořítko na zmrzlinovou polevu (BAMBINI). Do tvořítka nalámeme čokoládu a díky žáruvzdornému silikonu můžeme čokoládu rozpustit ve vodní lázni či mikrovlnné troubě. Pak už jen stačí ponořit zmrzlinu do čokolády a Míša je na světě. I zde můžete využít své fantazie a místo hořké čokolády sáhnout třeba po čokoládě bílé a přidat do ní nadrcené oříšky.


Vanilková zmrzlina

Po skvělém jídle, třeba zrovna z grilu, je určitě na místě dát si sladkou tečku a v létě je zmrzlina jasná volba. 

Na vynikající vanilkovou zmrzlinu budeme potřebovat:

  • 150 ml smetany
  • 2 bílky
  • 3 žloutky
  • 60g cukru krupice, vanilkový cukr

V míse smícháme žloutky s cukrem a 5 minut ručně šleháme ve vodní lázni. Mísu sundáme a přidáme do ní vanilkový cukr, vyšlehanou šlehačku a ušlehaný sníh z bílků. Lehce, ale důkladně promícháme a přelijeme do nádoby vhodné do mrazáku, kde necháme zmrznout. Zmrzlinu po té servírujeme pomocí mechanického porcovače (PRESTO) do zmrzlinových mističek (GUSTITO).


Přejeme krásné léto a spoustu dobré zmrzliny :)


Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...