Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Tipy a trendy

Kuchyňské nože Tescoma

Kuchyňské nože Tescoma 03.08. 2015

Bez dobrého nože se při vaření neobejde žádný kuchař. Je to jediný pomocník, který Vám významně usnadní práci v kuchyni, zatímco s nekvallitním, tupým nebo nevhodně zvoleným nožem se může vaření stát nemilou a obtěžující záležitostí. Každý, kdo si chce pořídit kvalitní nůž, musí počítat s tím, že za něj něco zaplatí. Pokud vám někdo nabízí sadu kuchyňských nožů za levný peníz, s největší pravděpodobností se bude jednat o výrobek, který bude svou funkci plnit pouze po určitou dobu.  Dobrý nůž by měl mít rukojeť i čepel dobře vyvážené. Přechod mezi čepelí a rukojetí by mělo dělit "probrání", které slouží mnohdy jako ochrana ruky. 
(Zobrazit celý článek)
Skladování koření a bylinek

Skladování koření a bylinek 03.02. 2014

Pokud jste v kuchyni jako ryba ve vodě, určitě se vám vyplatí mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnoho druhů koření ztrácí časem svou vůni i chuť, proto je dobré vědět pár pravidel o jejich skladování. Výrobce Tescoma nabízí širokou škálu výrobků, které vám umožní docílit bezchybného skladování každého koření. Nejdůležitějším kritériem při nákupu bylinek je jejich čerstvost - zejména byste si měli povšimnout data spotřeby. Neméně důležité je i to, jestli je koření drcené nebo nedrcené. Mleté koření vydrží v kořence půl roku až rok, celé vydrží až 5 let. Nejvýhodnější je kupovat celé koření, které bezprostředně před použitím namelete v mlýnku nebo rozdrtíte v hmoždíři.
(Zobrazit celý článek)
Zavařování

Zavařování 03.08. 2015

Zavařování je jedním ze způsobů uchování potravin. K nejstarším způsobům uchování potravin patří sušení, uzení a nakládání do soli nebo medu. V roce 1975 Nicollas Apert vynalezl postup sterilace. Sterilace znamená: uzavření potravin do nepropustného obalu, který zabrání proniknutí mikroorganismů dovnitř + zahřátí potravin na teplotu vyšší než 100°C, která ničí všechny toxiny. Původně se potraviny uchovávaly v klasických konzervách, až později se ke konzervě přidal skleněný obal. V českých zemích je zavařování velmi populární. Zavařujeme skoro vše, co najdeme v našich lesech, na lukách, polích i zahradách...
(Zobrazit celý článek)
Sůl nad zlato

Sůl nad zlato 03.02. 2014

Každý z nás jistě zná pohádku Boženy Němcové „Sůl nad zlato“ neboli „Byl jednou jeden král“. O čem tato pohádka vypráví? Dává ponaučení, že bez zlata a drahých šperků se můžeme obejít, zatímco bez soli ne – ta je pro náš život nezbytná. Toto „bílé zlato“ se odjakživa používá k ochucování pokrmů. V dávné historii byla sůl cennější než zlato a obchod s ní přinášel velké bohatství. Sůl se dokonce používala jako měna, římští vojáci dostávali část svého žoldu právě v soli. Na zeměkouli se ročně vyprodukuje více než 250 miliónů tun soli. Cenová škála se pohybuje od pěti korun za kilogram u obyčejné soli. Vzácné speciality jsou samozřejmě výrazně dražší.
(Zobrazit celý článek)
Brambory

Brambory 03.08. 2015

Solanum tuberosum…znáte ho? Jestliže Vám tento latinský název nic neříká, nevěšte hlavu. Český název znát určitě budete. Řeč nebude o nikom jiném než o bramboru obecném. Brambor obecný nebo též hlíznatý hraje v našem jídelníčku nezastupitelnou roli – brambor jako hlavní chod, brambor v přílohách, brambor v polévkách nebo brambor v salátech – to jsou jen některé jeho role. Ztluštělé dužnaté podzemní hlízy jednoleté byliny lilek brambor pochází z jihoamerických And. Jejich kultivace zde začala přibližně před 2000 lety, do Evropy se pak....
(Zobrazit celý článek)


Cukrářské košíčky jarní
Razítko na sušenky velikonoční
Loading...