Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Péče a údržba

Indukční nádobí a vaření v něm

Indukční nádobí a vaření v něm 16.10. 2013

Jak zjistit jestli je vaše nádobí vhodné pro vaření na indukci? Stačí jen před použitím přiložit magnet – přitiskne-li se na dno mělo by být teoreticky možné takové nádobí použít. Indukční nádobí bývá často označeno zespodu nádoby grafickým symbolem cívky (několik vlnovek nad sebou), případně slovním označením Induction. 
(Zobrazit celý článek)
Ostření nožů Tescoma

Ostření nožů Tescoma 30.10. 2013

Ostrý nůž usnadňuje a urychluje práci, což je důležité zejména při zpracovávání většího množství masa nebo jiné suroviny. Ostrý nůž je v jistém ohledu bezpečnější – nemusí se na něj tak tlačit, jako na nůž tupý, který se může smeknout a způsobit zranění. Je prokázáno, že tupým nožem se člověk řízne častěji. Při údržbě ostří nože rozlišujeme broušení a ostření.
(Zobrazit celý článek)
Papinův hrnec

Papinův hrnec 03.08. 2015

Máte-li rádi voňavý gulášek, křehkou zeleninu a pěkně doměkka a rychle uvařené luštěniny, pak se ve vaší domácnosti určitě najde nádobí, které letos slaví již třistadvacáté narozeniny - Papinův hrnec.  Papinův hrnec neboli tlakový hrnec je tlustostěnný hrnec sloužící k vaření za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický tlak.
(Zobrazit celý článek)
Vaření v tlakovém hrnci Tescoma

Vaření v tlakovém hrnci Tescoma 10.01. 2014

Tlakový hrnec nebo-li Papinův hrnec je masivní silnostěnný hrnec, ve kterém je pokrm vařen za vyššího tlaku, než je normální atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření a to 120 až 130 °C. Teplota varu vody při běžném tlaku je asi 100 °C. Kratší doba vaření zamezuje ztrátě chuti a nutričních hodnot. 
(Zobrazit celý článek)


Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...