Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Tlakový hrnec IMPRESSION 4,0 l

Výrobce:Tescoma
Kód produktu:853872
Hmotnost:2.918kg
Záruka:24 měsíců
Je nám líto, prodej tohoto předmětu již skončil.


Popis produktu: Tlakový hrnec IMPRESSION 4,0 l



Tlakový hrnec Impression Tescoma je určen pro nejnáročnější zákazníky, kteří žádají spolehlivost a snadnou a bezpečnou obsluhu. Patří mezi moderní tlakové hrnce, které splňují nejpřísnější podmínky pro zdravé vaření. Největší výhodou tlakového hrnce Impression Tescoma je možnost plynule měnit tlak v rozmezí 0,6 bar až 1bar, což jiný tlakový hrnec Tescoma neumožňuje.

Regulace tlaku umožňuje tzv. bio vaření, díky kterému si připravený pokrm ponechává více chuti a nutričních hodnot. Vysoký tlak je vhodný především na maso, zatímco nižší na zeleninu, ryby, luštěniny či polévky.

Tlakový hrnec Impression Tescoma je vyráběn z vysoce jakostní nerezové oceli 18/10. Ocel s takto vysokým podílem chrómu a niklu (18% chrómu, 10% niklu) je nejvhodnějším materiálem pro nerezového nádobí.

Masivní třívrstvé sendvičové dno vyniká termoakumulačními vlastnostmi, které napomáhají k úspoře energie - vaření probíhá rychleji a při nižším výkonu sporáku, který je možné vypnout s předstihem ještě před ukončením vaření.

Hrnec má bajonetové uzavírání, které zaručí mnohem snazší manipulaci a je výsadou dražších tlakových hrnců. Jednoduše se poklice jen pootočí a zacvakne.

Tlakový hrnec Tescoma IMPRESSION je vhodný pro všechny typy sporáků: plynové, elektrické, sklokeramické i indukční.

Pracovní tlak v tlakovém hrnci Impression Tescoma je plynule regulovatelný v rozmezí 0,6 bar/60 kPa - 1,0 bar/100kPa.

Záruční doba na tlakové hrnce Impression Tescoma je 5 let.

Doba k vaření jednotlivých potravin je uvedena v návodu k užívání, kde je přehledně zobrazena v tabulce. Papírový návod je obsahem balení, ale je ho možné stáhnout i u nás v elektronické podobě viz. níže.

Nádobu tlakového hrnce Impression je možné mýt v myčce na nádobí, víko nikoliv!

ikonka plynový sporák ikonka elektrický sporák ikonka sklokeramický sporák ikonka indukční sporák ikonka myčka ano ikonka záruka 5let


Popis 4. pojistek pro vaši bezpečnost:

Pracovní ventil
Pracovní ventil reguluje intenzitu tlaku v tlakovém hrnci Impression během vaření, průběžně vypouští přebytečnou páru a po skončení vaření vypouští z hrnce veškerou páru.

Bezpečnostní ventil
Bezpečnostní ventil funguje jako pojistka při zanesení pracovního ventilu. V případě, že během vaření pára přestane unikat z pracovního ventilu a začne intenzivně unikat z otvoru pod rukojetí poklice (bezpečnostní ventil), hrnec ihned odstavte. Po vychladnutí hrnec otevřete a vyčistěte pracovní ventil.

Pozor! Kromě páry vycházející během vaření z prac. ventilu, může zanedbatelné množství páry v průběhu vaření unikat současně i z ventilu bezpečnostního (pozn. otvoru pod rukojeti poklice).

Tlaková pojistka (otvor v lemu poklice) Pokud dojde k zanesení pracovního i bezpečnostního ventilu současně, tlak v hrnci vytlačí silikonové těsnění otvorem v lemu poklice, čímž dojde k okamžitému snížení tlaku a úniku páry.

Pojistka uzavření poklice
Zabraňuje nechtěnému otevření dokud z tlakového hrnce neunikne veškerá pára a úplně se nesníží tlak.


Tip: K vaření vybírejte vždy odpovídající velikost plotýnky nebo plamene. Plamen plynu nikdy nesmí přesahovat okraje dna tlakového hrnce. Zabráníte plýtvání energie a ohříváním rukojeti, která pak může pálit.

Tip: Doporučujeme využívat termoakumulačních vlastností třívrstvého sendvičového dna. Sporák vypínejte s předstihem ještě před dokončením vaření. Třívrstvé sendvičové dno akumulovanou tepelnou energii předává do hrnce i po vypnutí sporáku.

Tip: Nádobu tlakového hrnce bez poklice je možné využít i jako klasický hrnec pro přípravu pokrmů na plotně sporáku.

Tip: Jestliže se někdy přihodí, že se hrnec přehřeje a objeví se na dně fialové zabarvení, nezoufejte. Stačí pár kapek octa nebo citrónu a zabarvení ihned zmizí.

Tip: Objeví-li se uvnitř hrnce bílé usazeniny vodního kamene, vyčistíte je octem, několika kapkami citrónu nebo speciálním prostředkem na čištění nádobí CLINOX. Bílé skvrny nijak neomezují funkčnost či zdravotní nezávadnost nádobí, nejsou vadou výrobku a nemohou být předmětem reklamace.



Návod k používání tlakových hrnců Impression



Ilustrativní obrázek tlakového hrnce Impresion Tescoma



Další zajímavé informace:
Proč u nás nakoupit?: Rychlá a snadná reklamace
Rady časopisu Test: Vaření v nerezovém nádobí a péče o něj


Tento produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první a získejte body do věrnotního klubu!


Doprodáváme
doprava Tescoma




Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...