Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Výhodný balíček: Pěstování bylinek SENSE, 9 druhů

Výrobce:Tescoma
Kód produktu:958395
Záruka:24 měsíců
Je nám líto, prodej tohoto předmětu již skončil.




Popis produktu: Výhodný balíček: Pěstování bylinek SENSE, 9 druhů

Výhodný balíček obsahuje soupravy pro pěstování bylinek - tymián, bazalka, pažitka, řeřicha, koriandr, rukola, oregáno, asijská směs a petrželka. Soupravy pro pěstování bylinek SENSE jsou vynikající pro pěstování čerstvých bylinek v domácnosti. Souprava obsahuje semena, půdní substrát v bio kvalitě a květináč z odolného plastu. Návod k použití uvnitř balení.

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: oregáno, tymián, petrželka, pažitka, bazalka, koriandr, rukola, asijská směs a řeřicha

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Pěstování bylinek SENSE Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE - postup

Návod k používání - souprava pro pěstování bylinek SENSE Tescoma



Tymián obecný je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Jedná se o poddruh mateřídoušky obecné, pocházející ze středomoří. Jako ostatní rostliny tohoto typu má i tymián některé léčivé účinky. Používá se na kloktání při bolestech v krku, zanícených dásních, proti kašli, používá se také do koupelí a obkladů při zhnisaných ranách, revmatismu a usnadňuje také trávení. Ale tymián lze využít i v kuchyni, např. je vhodný při ochucování pizzy a hodí se i k různým druhům mas. Využívá se i jako čaj ale jen v malém množství.

Bazalka pravá je bohatě větvící se bylina s mnoha listy, které vydávají aromatickou vůni. Bazalka je trochu citlivá a nesnáší mnoho chladu a vlhka, ale pro pěstování v květináči je ideální. Bazalka se užívá jako koření - je ostrá jemným způsobem. Pro všechny, kdož nesnášejí papriku nebo pepř, je to chutná alternativa. Bazalka již neodmyslitelně patří k přípravě salátů, těstovin a specialit asijské kuchyně.

Pažitka pravá je trvalka, kterou lze vypěstovat ze semene. Je to kořeninová rostlina, která pod zemí vytváří pevný trs podlouhlých cibulek, z nichž vyrůstají rourkovité listy temně zelené barvy. V červnu až červenci rozkvétá fialovými květy uspořádanými v kulovitý okolík. Pažitka se doporučuje přidávat do vaječných pokrmů, salátů, s měkkými sýry, do omáček a polévek nebo třeba jen na chléb s máslem. Pažitka má jemnou chuť, připomínající cibuly.

Petržel pochází pravděpodobně z východního Orientu. Její dobře známá vůně a její chuť pochází z éterického oleje s komplexní, proměnnou skladbou. Čerstvé listy petržele obsahují rychle se rozkládající alkaloid, železo, vápník, fosfor a vysoké procento vitaminů A a C. Petržel se má používat pokud možno čerstvá, protože zahřátím se zničí nejlepší substance. Není jenom kořením do jídel, ale i vynikající léčivou bylinkou.

Dobromysl obecná nebo-li oregáno je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Někdy se oregáno míchá s majoránkou. Jakožto typické italské koření je dobromysl (oregáno) samozřejmě vynikající do všech jižních jídel. K nim patří pizza a lasaně, nudlové omáčky a jídla z rajských jablíček. Koření však také saláty a polévky, ryby a masitá jídla, ragú a sekanou. Oregáno se hodí i k sýrovým jídlům a sádlu. Pomáhá zejména lépe strávit tučná jídla. V léčitelství se používá dobromysl obecná (oregáno) jako prostředek k lepšímu trávení a také k povzbuzení chuti.

Řeřicha zahradní je ideální pro pěstování na buničině nebo v truhlících. Nehodí se pěstování na zahradě. V zimě dodává potřebné vitamíny. Řeřicha má lehce palčivou avšak velmi příjemnou chuť. Je ideální na zdobení salátu i jiných jídel. Semena řeřichy se během 14 dní promění na nádherné mladé řeřichy. Misku s vatou či truhlík vždy umístěte do teplé světlé místnosti. Řeřicha je ideální zdroj vitamínu C v zimních měsících.

Asijská směs je ideální zejména pro ty, kteří mají rádi asijskou kuchyni. Směs obsahuje dva druhy exotické listové zeleniny, tzv. greens - semínka mizuny a čínské hořčice. Japonská lahůdková zelenina mizuna vytváří mnoho výhonků velmi jemné chuti, vhodných do salátů či použitelných jako špenát. Můžete použít buď jednotlivé listy, (bohaté na vitamín C, draslík a vápník) nebo celé růžice. Mizuna má nízký obsah cukrů a je tedy vítaným zpestřením pokrmů diabetické i redukční diety. Čínská hořčice se vyznačuje svou univerzálností a všestranným využitím. Mladé listy dodají salátům jemnou hořčičnou chuť, starší listy je lépe zpracovat tepelně. Jednoletá bylinka je bohatá na bílkoviny, vlákninu i sacharidy. Semena čínské hořčice se používají i na výrobu kremžských hořčic.

Rukola stává se jednou z populárnějších bylinek, která je typická svou ostřejší a štiplavou chutí, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak jarní saláty, těstoviny, zeleninové pokrmy či rizoto. Lístky rukoly, velmi podobné lístkům pampelišky, se konzumují obvykle čerstvé, případně dušené na olivovém oleji s česnekem a podávané jako příloha. Rukola, tradiční bylinka ve středomořské kuchyni, obsahuje kromě vitamínu C celou řadu blahodárných látek. Říká se, že pikantní chuť rukoly osvěží smysly a její hodnotné složení pak celé tělo.

Koriandr jemná a pohledná jednoletní bylinka orientálního původu je všestranně využitelná. Sbírají se listy s jemnou příchutí anýzu, nasládlá semena s lehce pomerančovým aroma a kořen. Čaj z koriandru lze využít při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání. Koriandr se také používá k nakládání hub i zeleniny, do uzenářských výrobků, k nakládání masa či ryb. Zpestří sendviče, zeleninové a ovocné saláty, jednohubky a využívá se při výrobě alkoholických nápojů. Koriandr je jednou ze základních složek indického karí.

Videoukázka používání soupravy pro pěstování bylinek SENSE Tescoma
 
Videoukázka

Fotogalerie bylinek SENSE Tescoma:

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, bazalka Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, oregáno Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, tymián Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, řeřicha Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, pažitka Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, petržel Tescoma


souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, rukolaTescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, asijská směs Tescoma

souprava pro pěstování bylinek Tescoma
Ilustrativní obrázek: Souprava pro pěstování bylinek SENSE, koriandr Tescoma

 

Tento produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první a získejte body do věrnotního klubu!


Doprodáváme
doprava Tescoma




Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...