Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Tlakový hrnec MAGNUM 7,0 l

Výrobce:Tescoma
Kód produktu:127983
Hmotnost:2.243kg
Záruka:24 měsíců
Je nám líto, prodej tohoto předmětu již skončil.


Popis produktu: Tlakový hrnec MAGNUM 7,0 l



Tlakové hrnce Magnum patří mezi kompaktní tlakové hrnce, které spojují jednoduchý moderní vzhled s léty ověřenou konstrukcí. Kvalitní výrobní suroviny a technologie řadí tyto hrnce ke špici mezi kuchyňskými tlakovými hrnci.

Tlakové hrnce Tescoma Magnum jsou vyráběny z prvotřídní nerezové oceli 18/10, která zaručí dlouholetou spolehlivost a velmi dobré hygienické podmínky k přípravě pokrmů. Vnější strana hrnců Magnum je lesklá.

Robustní úchyty a rukojeť víka na tlakovém hrnci Magnum jsou vyráběny z odolných plastů, které při náležitém užívání nepálí. Průměr plotýnky by měl být stejný nebo menší než je průměr dna hrnce. Při vaření na plynovém sporáku nesmí plamen nikdy přesahovat okraje dna hrnce.

Tlakové hrnce mají dva na sobě nezávislé ventily – pracovní a bezpečnostní, které zaručují nejvyšší míru bezpečí při přípravě potravin pod tlakem.

Masivní třívrstvé sendvičové dno má výborné termoakumulační vlastnosti, které mohou uspořit energii - vaření probíhá při nízkém výkonu, sporák je možné vypnout s předstihem před ukončením vaření.

Tlakové hrnce Tescoma Magnum je možné používat na všech typech sporáků - plynové, elektrické, sklokeramické i indukční.

Pracovní tlak v nádobě během vaření je 0,54 bar.

Základní rozměry Magnum 7 l
Vnitřní průměr dna: 22 cm
Vnější průměr dna: 20 cm
Vnitřní výška hrnce (ode dna po víko) : 18,2 cm

Záruční doba na tlakové hrnce Magnum je nadstandardních 5 let.

Rozdíl Magnum vs. Comfort je především ve vzhledu (Magnum je lesklý, Comfort je matný, rozdíl je také ve vzhledu uch na obou hrncích, Comfort je vyráběn ve velikostech 5l a 7l, Magnum v 3,5l, 5l, 7l a 8,5l)

Jak probíhá vaření? Po 2 - 5 minutách (dle typu sporáku a naplnění hrnce) se v hrnci vytvoří tlak. Z pracovního ventilu začne s mírným syčením unikat pára. V tom okamžiku se sníží výkon sporáku tak, aby z ventilu unikalo jen malé množství páry a bylo slyšet slabé syčení - obvykle postačí stupeň sporáku 1 - 2. Sporák je dobré vypínat s předstihem před ukončením vaření. Díky třívrstvému sendvičovému dnu je akumulovaná tepelná energie předávána do hrnce i po vypnutí sporáku.

Doba k vaření jednotlivých potravin je uvedena v návodu k užívání, kde je přehledně zobrazena v tabulce. Papírový návod je obsahem balení, ale je ho možné stáhnout i u nás v elektronické podobě viz. níže.

Nádobu tlakového hrnce Magnum je možné mýt v myčce nádobí, víko nelze!

ikonka plynový sporák ikonka elektrický sporák ikonka sklokeramický sporák ikonka indukční sporák ikonka myčka ano ikonka záruka 5let


Tip: Jestliže se někdy stane, že se hrnec přehřeje a objeví se na dně fialové zabarvení, nezoufejte. Stačí pár kapek octa nebo citrónu a zabarvení ihned zmizí.

Tip: Objeví-li se uvnitř hrnce bílé usazeniny vodního kamene, vyčistíte je octem, několika kapkami citrónu nebo speciálním prostředkem na čištění nerezového nádobí CLINOX. Bílé skvrny nijak neomezují funkčnost či zdravotní nezávadnost nádobí, nejsou vadou výrobku a nemohou být předmětem reklamace.



Návod k používání tlakových hrnců Magnum



Ilustrativní obrázek tlakového hrnce Magnum



Další zajímavé informace:
Proč u nás nakoupit?: Rychlá a snadná reklamace
Rady časopisu Test: Vaření v nerezovém nádobí a péče o něj


1 1 1 1 1
Průměrné hodnocení: 5,0
Hodnotilo 1 uživatelů

Markéta 05.09. 16 1 1 1 1 1

Omáčky, polévky vařím jedině v tomto tlakovém hrnci, mám jej již několik let a jsem max. spokojená.



Doprodáváme
doprava Tescoma




Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...