Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Vánoční čokoláda

 

Formičky na čokoládu TescomaKdo by neměl rád čokoládu. Tato sladkost je jednou z nejoblíbenějších pochutin na světě. A ještě když si ji můžete vyrobit doma, dle svých chutí, není co řešit. Přinášíme vám proto několik receptů a tipů na tuto vynikající pochoutku, kterou vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. 

 

Domácí čokoláda

Ingredience: 150 g sušeného mléka, 350 g tuku (100%), 300 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g kakaa 
Postup: Tuk rozpustíme, ale nesmí se vařit. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka. Můžeme přidat sekané ořechy, pokrájené rozinky nebo strouhaný kokos. Domácí čokoládu lijeme do malých formiček, necháme v chladu ztuhnout a vyklopíme. Hotové čokoládové tvary můžeme použít na zdobení cukroví, dortů, pudinků nebo jen tak na mlsání.
  

Vánoční čokoláda

Ingredience: 1 stoprocentní tuk, 25 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink (až na konec), 10 dkg kakaa,1 lžíce rumu
Postup: Na mírném ohni rozpustíme tuk, přidáme ostatní suroviny, mírně povaříme, naléváme do vánočních formiček na čokoládu a necháme ztuhnout.

 

                                 vánoční pečení - vánoční čokolád Tescoma

 


Bílá čokoláda do formiček

Ingredience: 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g tuku (100%), 2 lžíce vanilkového pudinku, 100 g sušeného mléka. Postup: Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do hmoty nestříkne voda z vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky. Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. Formičky vylejeme čokoládovou hmotou a dáme do chladničky. Po vychladnutí vyklepneme. 

Připravte si pravé domácí čokoládové vánoční bonbony pomocí formičky na čokoládu Delícia CHOCO, která je vynikající pro přípravu originálních čokoládových bonbonů a řady dalších pochoutek v domácnosti i profesionální gastronomii. Formička je vyrobena z prvotřídního pružného a žáruvzdorného silikonu, hotová čokoláda se nelepí a lze ji snadno vyklopit. Dodáváno s praktickým stohovatelným stojánkem pro úsporu místa při použití. 

 

Pravá vánoční čokoláda

Ingredience: 100 ml smetany (33%), 50 g bílé čoklády, 20 ml pomerančového likéru, 1 polévková lžíce másla, 1 lžička glukózy, 150 g hořké čokolády (70%)

Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. Poté plníme formu. Po schladnutí a ztuhnutí čokoládové bonbony vyklepneme nebo vytlačíme.

Čokoládky můžete uchovávat v praktických krabičkách s vánočními motivy. 

                                                          Krabičky Veselé Vánoce DELÍCIA


Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...