Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Vánoční sněhové pusinky

Kdo by neměl rád vánoční sněhové pusinky, které se rozpouští na jazyku a jsou lehké jako pírko. Máme pro vás pár tipů na přípravu této dobroty. Základem každých pusinek jsou rozšlehané bílky a cukr.

 

                                    Lis na těsto zdobička Delícia

 

 

Sněhové pusinky

Ingredience:2 bílky, 8 dkg jemného krystalového cukru

Postup: Bílky šleháme metličkami na nejvyšší stupeň a současně přisypáváme po částech cukr. Vyšleháme dotuha. Zdobičkou stříkáme na plech s pečícím papírem malé pusinky. Sušíme v troubě na 50 stupňů a troubu necháme při sušení otevřenou asi na pět cm. Během sušení plech otočíme zezadu dopředu. Nejde přesně říct jak dlouho budeme pusinky sušit, ale určitě to nebude méně než hodinka . Sušíme kolem 1,5 hodinky a více.

 

Kokosové pusinky

Ingredience: 4 ks bílku, 200 g strouhaného kokosu, 200 g cukru moučka

Postup: V suché a čisté míse si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Potom pomalu za stálého šlehání přisypáváme moučkový cukr. Nakonec zlehka metlou pomalým mícháním rukou přisypáváme kokos. Kokosovou hmotou naplníme zdobící sáček a na pečící papír stříkáme pusinky. Kokosové pusinky pečeme asi 10 minut v troubě při 150 °C. Po vyjmutí z trouby nadzvedneme opatrně pečicí papír a kokosky po jedné sundáme na připravený talíř.

                                       Zdobička DELÍCIA

 

Mandlové pusinky

Ingredience: 4 bílky, 200g mletých mandlí, 150g cukru moučka, 4 kapky mandlového aroma 

Postup: Mandle smícháme s polovinou cukru a aroma. Z bílků ušleháme velmi tuhý sníh, vmícháme zbytek cukru. Směs z mandlí přidáváme po lžících do sněhu. Hladce promícháme. Na pečící papír stříkáme malé pusinky. Necháme je odpočinout asi 1 hodinu a poté pečeme v troubě na 125 C asi 30 min. Poznáme, že jsou hotové, když jdou odlepit od papíru nebo fólie.

 


Delicia Choco
Silikonové formičky
Loading...