Kategorie

Platba kartou etescoma Platba kartou etescoma

Letní grilování

Léto patří grilovačkám! Není nad to, posedět si na zahradě s rodinou, přáteli a skvělým jídlem. Užijte si grilování se vším všudy a přípravu lahůdek z grilu si zjednodušte díky výborným pomocníkům. Vyzkoušejte některý z našich tipů na grilované pochoutky.


Hovězí steak s bylinkovým máslem

Pánové zajisté ocení pořádný kus masa. Den dopředu si připravte si hovězí roštěnec – pro zvláčnění masa využijte Tenderizer na maso PRESTO, aby byl váš steak křehčí a šťavnatější. Roštěnec osolte, opepřete, zakápněte olejem a nechejte uležet v chladu. V hmoždíři PRESIDENT si připravíme směs bylinek - bazalku, petrželku, pažitku, oregáno a tymián, které následně přidejte do povoleného másla. Nakonec přidejte sůl, pepř, nastrouhanou limetkovou kůru a dejte ztuhnout. A můžete se pustit do grilování: na prudce rozpáleném grilu grilujeme maso 2 minuty z každé strany. Poté stáhneme teplotu a necháme další 2,5 minuty z obou stran dopékat. Podáváme s bylinkovým máslem, které se na mase krásně rozteče.


Grilované Dijonské špízy


Špízy nás baví pro své nepřeberné množství variant, možností a chutí. Tentokrát jsmevybrali Dijonské špízy. Důkladně očistěte a omyjte vepřovou plec. Nakrájejte na kostky a v misce osolte a opepřete. V další misce smíchejte 2 lžíce dijonské hořčice, olivový olej, nasekaný rozmarýn, bobkový list a opravdu na jemno nakrájenou šalotku s česnekem. Směs důkladně promíchejte s masem a nechejte pár hodin uležet. Nyní začíná zábava - kousek po kousku napichujte maso na grilovací jehly PRESTO TONE. Díky rukojeti a shrnovací manžetě ze žáruvzdorného silikonu však bude grilování hračka. Grilovací jehly jsou skvělé i pro přípravu zeleninových špízů – zde už je to čistě jen na vaší chuti a fantazii :)


Burger z grilu


Zapomeňte na „hamburgery“ z fast foodu a připravte si tradiční americkou pochoutku sami. Základem je samozřejmě kvalitní maso – nejlepší je si hovězí maso umlít ručně v Mlýnku na maso HANDY. Namleté maso dochuťte solí, pepřem, worcestrovou omáčkou a tymiánem. Pomocí Tvořítka na hamurgery PRESTO vytvarujte dokonalý burgrový tvar a maso dejte na rozpálenou grilovací mřížku. Grilujte cca 6 minut po obou stranách a nebojte se maso často otáčet. Nakonec položte na vrch plátek sýru, který se na mase krásně rozteče. Rozřízněte žemli a na chvíli ji dejte také opéct. Jakmile bude jemně křupavá, můžete začít vrstvit dobroty. Položte maso se sýrem, přidejte lžíci kečupu a hořčice,dozdobte kolečkem rajčete, cibule, okurku, ledovým salátem a přiklopte žemlí.


Pořádně rozpalte gril a dobrou chuť :)


Sada pro přípravu těstovin
Keramická pánev Vitapan
Loading...